Lipsticks/Huulipunat, Make-up, Meikki

Budget-Friendly Red Lipstick x 4

Olen vasta lähivuosina alkanut kunnolla käyttää huulipunia. Vaikka rakastan kauniita pinkkejä ja marjaisia nuden sävyjä, on kunnon perinteisessä kirkkaassa punaisessa jotain ihan erityistä. Kaunis, punainen huulipuna piristää meikkiä,  eikä välttämättä vaadi kaverikseen ihan hirveästi muuta kuin nätin meikkipohjan ja vähän ripsiväriä.

It’s only in the past years that I have really started to use lipsticks. Even though I love pinks and berry nude shades, I find that there is something very special about a truly red lip.

4 x Budget Friendly Red Lipstick

Tykkään etsiä huulipunia, joissa on hyvä hinta-laatu suhde. Halusinkin nyt esitellä teille neljä edullista, mutta omassa käytössäni hyväksi todettua punaa.

I love to discover lipsticks that have a great price quality ratio. I want to introduce these four lippies that are not only inexpensive but also lipsticks that I have found to be of great quality.

4 x Budget Friendly Red Lipstick

Essence Matt Matt Matt – Red-y or Not

Essence Matt Matt Matt 05 Red Lipstick favorite

Tämä on luultavasti edullisin omistamani huulipuna, mutta se on myös yksi kauneimmista sävyistä. Koostumus on pehmeä ja puna levittyy helposti. Vaikka kyseessä on mattahuulipuna, ei se silti kuivata huuliani yhtään. Essencen puna ei ole täysin tahraamaton ja huulipunaa joutuu lisäämään syömisen jälkeen, mutta koska koostumus on pehmeä,  lisääminen onnistuu helposti.

This is probably the most inexpensive lipstick I own but it’s also one of the pretties shades. The texture is super creamy and although this is a matte lipstick, it’s not drying at all. It does transfer a bit and needs to be re-applied after eating but it’s such a creamy lippie that adding more to the lips is no problem. 

Jos Essence tuotteet kiinnostavat, voit myös lukaista aiemmat Essence Haul postaukseni täältä ja täältä.

If you are interested in learning more about products from Essence you could read my Essence haul posts here and here.

Hinta: noin 2,90 euros (!)

Price: about 2,90 euros (!)

Essencen tuotteita myydään mm. Tokmannilla ja Citymarketeissa, mutta myös nettikaupoissa esim. Pretty.fissä.

 L’Oreal Paris Infallible Lip Paint – Red Actually

L'Oreal Lip Paint Red Actually Red Lipstick favorite

L’Orealin Lip Paintin Red Actually on aivan ihana kirkkaan punainen sävy. Kyseessä on siis mattahuulipuna, joka pysyy huulilla hyvin. Tämä myös tuoksuu aivan uskomattoman hyvältä! Huulipunan levittäminen onnistuu myös helposti, pitkän applikaattorin ja sen kapean kärjen ansiosta.

This lipstick has such a beautiful bright red shade! It’s matte and stays well on my lips. It also smells incredible, so sweet it makes me want to eat it. (but don’t eat it though, it’s not food, OK? )  I also like the doe foot applicator on this and the wand is quite long and the tip is quite narrow. I feel like that gives me a good control when applying the lipstick. 

Lip Paintin koostumus on ihanan pehmeä ja se tuntuu kosteuttavalta, vaikka kyseessä on mattahuulipuna. Tämä ei kuivata huuliani yhtään ja vaikka se hieman tahraa lasin reunaa ja kuluu syödessä, väri pysyy silti kauniin näköisenä eikä rullaannu tai näytä epätasaiselta. Erittäin miellyttävä ja helppo huulipuna kaikenkaikkiaan!

The texture of Lip Paint is so soft and even though it’s a matte lipstick, it feels hydrating on the lips. It does not make my lips dry at all. It does transfer a little when drinking and eating, but it still looks nice on the lips and not patchy at all. This is just a very pleasant and easy to wear lippie!  

Hinta: noin 9-10 euroa

Price: about 9-10 euros

Lip Paintia myyvät mm. eleven.fi*, Sokos ja Nordic Feel.fi*

You can get L’Oreal’s Lip paint from most department stores.

NYX Soft Matte Lip Cream Morocco

NYX soft matte lip crea Morocco Red Lipstick favorite

Tämä on yksi lempihuulipunistani. Rakastan NYXin Soft Matte Lip Cream punia. Ne ovat edullisia, niitä on aivan valtava sävyvalikoima ja ne tuntuvat huulilla pehmeiltä, mutta ovat silti mattaisia.

This is one of my favorites lipsticks out of all lipsticks, not just the reds. I love NYX soft matte lip creams. They are affordable, have a ton of different shades and the texture is very smooth and soft. 

Kyseessä ei ole kosteuttava huulipuna, mutta tämä ei myöskään kuivata huuliani korpuiksi, kuten jotkin muut mattapunat. Soft Matte Lip Cream irtoaa jonkin verran syödessä, joten mikään kaikista pitkäkestoisin puna tämä ei ole. Kuitenkin pehmeän koostumuksensa vuoksi minua ei haittaa lisäillä tätä syömisen jälkeen.

This is not a hydrating lipstick but it does not dry out my lips either. It’s also not the most long-lasting of all lipsticks but it does feel very comfortable on my lips and I don’t mind reapplying after eating. 

Morocco on oranssiin taittava punainen ja näyttää erityisen kauniilta ruskettuneella iholla.

Morocco is an orange red and it looks particularly gorgeous on tanned skin. 

Hinta: noin 8,50€

Price: about 8,50€ 

NYX Soft Matte Lip Cream-huulipunia myydään mm. Sokoksissa ja netissä niitä voi tilata esim. eleven.fistä*.

NYX products are sold in many department stores and you can also order it online, for example from Amazon*.

Lily Lolo Desire

Lily Lolo Desire Red Lipstick favorite

Lily Lolon Desire on nelikon ainut ns. normaali, ei-mattainen huulipuna. Koostumus on ihanan kosteuttava ja pehmeä.

Out of the four lippies here, Desire from Lily Lolo is the only creamy, non-matte lipstick. I love this formula, it is incredibly moisturizing and soft on the lips.  

Desire on siniseen taittava syvempi punaisen sävy, joka on samalla näyttävä ja luonnollinen. Kovin pitkäkestoisesta punasta ei ole kyse, mutta tämä näyttää hieman häivyttyneenäkin huulilla nätiltä ja lisääminen on helppoa.

This is a deeper red with blue undertones and it looks both bold yet quite natural on the lips. It’s not super long lasting but it fades beautifully and is easy enough to reapply.

Hinta: noin 12,90€

Price: about 12,90€ 

Lily Lolon tuotteita voi tilata suoraan heidän nettisivuiltaan tai esim. Biodellysta.

You can order Lily Lolo products directly from their website.

 

Do you like to use red lipstick? What is your favorite red lippie?

Käytättekö te usein punaista huulipunaa? Mikä teidän lemppari on?

signature


*affiliate link

 

 

 

4 thoughts on “Budget-Friendly Red Lipstick x 4

    1. NYX has such a great variety, I also like their Lip Lingerie lippes but do find them a bit more drying than the Soft Matte Lip Creams. Also love their price range 😉

I would love to hear your comments so please do leave a reply!